
Kurs Sommelierski przeznaczony jest zarówno dla osób, które z racji wykonywanego zawodu (kelner, barman, manager restauracji, sprzedawca) napotykają na swej drodze sprawy związane z winem, jak również dla tych którzy pokochali trunek Bachusa i chcą dowiedzieć się o nim więcej.
Materiał kursu został podzielony na części teoretyczne i praktyczne.
W pierwszych podanych w przejrzystej formie, znalazło się to wszystko co sommelier pracujący w restauracji wiedzieć powinien, w drugiej wszystko to co ów człowiek odpowiedzialny przed gościem w zakresie wina powinien umieć wykonać.
Stronimy od skrótów i uproszczeń, nie unikamy trudnych pytań oraz współczesnych problemów winiarskich, również z polskiego rynku gastronomicznego i detalicznego.
Z winem związani jesteśmy nie tylko profesjonalnie, wino jest naszą pasją i pasją tą będziemy chcieli zarazić uczestników naszych spotkań.
09
gru
Obsługa barmańska oraz baristyczna konferencji w centrum kongresowym ICE w Krakowie !
03
gru
Barista na targi - obsługa baristyczna wraz z pokazami baristów dla firmy ENERGA !